Bebisblogg

Jag har låtit bli att skriva på grund av att jag inte har ett skvatt att berätta. Förutom saker om Juni. Ska detta bli en bebisblogg? Nej herregud, det är ju inte ens mitt barn. Dock känns det precis så nästan, lika mycket kärlek känner jag iallafall. Jag ska nog ringa vackra mamman Linda och fråga om jag får låna hennes plutt, som jag inte sett på 5 månader. Gosh! Det ska jag göra.
Älskade ungar! Jag älskar barn! Iallafall snälla barn. Haha!

Först ska jag duscha och bli människa igen. Sömnsvårigheterna är tillbaka och jag är dead woman walking. Snart kommer Filippa och ger mig lite energi - tack bästis för att du finns!

 


Juni Adele Caroline Sellman

Behöver jag säga att jag är stolt? Har av min vakna tid på totalt 12 timmar suttit och beundrat Juni i 9 timmar. You're just to good to be true. I cant take my eyes off you!


I can feel it

Det här kommer bli den lyckligaste dagen i mitt liv..I can feel it!


UPPDATERING: Cirka en timme efter detta inlägg föddes lilla underbara Juni Sellman. Aldrig nånsin har jag känt sån kärlek, en ny människa finns på jorden och är redo att börja sitt liv i den mest fantasktiska familj som finns.

Alex & Sofie, ni har gjort ett fantastiskt jobb, fortsätt bara på samma sätt så kommer lilla Juni bli den mest underbara människa som gått i ett par skor. Medan ni uppfostrar ska jag lära denna lilla buse allt jag kan. Inte blir det mycket, men en massa bus och några karatesparkar kommer man långt på. Puss finaste familjen!


copycat

Min syster Sofie skrev igår en lista på sin blogg. Jag har aldrig publicerat något liknane, men känner att det kanske är dags. Det sammanfattar lixom allt jag inte orkar skriva om. Läs eller låt bli.

Nämn något som gjorde dig glad igår: Lilla bebisen i Sofies mage som gjorde en flygande Yoko!
Vad gjorde du kl 08 imorse: Klev upp för att snabbast kunna boka biljetterna som släpptes klockan 09:00 till Foo Fighters, Biffy Clyro & Band of Horses som spelar i Sthlm i sommar. Wooot!
Vad gjorde du för 15 min sedan: Gick och la mig igen.
Det sista du sa högt: Hejdå (pratade med Linus när jag beställde biljetter) Efter det har jag bara sjungit på en massa foo fighters.
Det senaste någon sa till dig: Läs ovan. Annars mammas vanliga: Det finns mat i kylen. Inte undra på att man gått upp!
Vad har du druckit idag: Vatten
Vad var det senaste du åt: En lingongrova med skinka
Vad var det senaste du köpte: Konsertbiljetter!
Vad är det för färg på din ytterdörr: Träfärgad tråkig lägenhetsdörr.
Vad är det för väder hos dig nu: Solen skiner alltid i Sandarne
Godaste glassmaken: Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Hm. Ja. Eller i alla fall förälskelse vid första ögonkastet.
Sover du tungt: Jag har en puls på 35 på natten, det säger väl allt?
Drömmer du mardrömmar: Händer tack o lov typ aldrig
Trivs du med ditt jobb: Jag har trivts på i princip alla mina jobb. Mitt senaste kan man inte önska sig ett bättre jobb än.
Favoritklädsel: Jeans, slapp tisha
Favoritlåt just nu: Svårt, hela min Osloplaylist på Spotify för den påminner mig om Elin&Linus.
Vad ser du om du tittar till höger: Ett vattenglas, ett sängbord, några tidningar.
Vad gör dig glad just nu: Bebis, resan, konserten
Vad ska du göra härnäst: Kolla på Entourage. Senare idag ska jag till Hudik för vaccination.
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Hungrig men glad
Favoritgodis: Naturgodis. Typ yoghurtbanan, eller torkade äpplen med kanel.
Kläder just nu: Hade klätt på mig, men i och med att jag kröp ner igen åkte kläderna av.
Sommarplaner: Nyligt hemkommen från mitt livs resa, Oslo 17 Maj, konsert 22 Juni, eventuellt segling vecka 29. Borde jag inte jobba också?
Hur många kuddar sover du med: 4 i sängen. Huvudet på 1 kudde, 1 i famnen.
Spelar du något instrument: Nix, när jag va liten – hör och häpna – spelade jag tvärflöjt. Nu vill jag kunna spela piano.
Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska helt klart.
Vad är viktigast för dig: Familjen & vännerna
Är du kittlig: Nja, ytterst sällan.
Snarkar du: Jag är en pain in the ass på nätterna, snarkar, kliar i halsen, pratar i sömnen, bökar och är allmänt jobbig.
Stjärntecken: Jungfru/Våg. Ligger mitt emellan, men jag är nog en Våg.
Äckligaste insekten: Bromsen utan konkurrens.
Längtar du mest efter just nu: Att mosters lilla älskling ska komma till världen.


Längtan

Evenemangsbeskrivning: Foo Fighters intar anrika Stockholms Stadion den 22 juni. Fansen har väntat och längtat sedan 2008, då bandet spelade på ett fullsatt Stora Skuggan i Stockholm. I sommar kommer de äntligen tillbaka, då med en helt ny platta och såklart en lång rad fantastiska låtar i bagaget. Men inte nog med det. På konserten på Stockholms Stadion ser vi dem tillsammans med Sverigefavoriterna Band of Horses och dessutom skotska up-and-coming-hjältarna Biffy Clyro. På samma scen. Under samma kväll!


Kan knappt fatta att det är sant! Hur kunde jag inte veta detta förrän igår? Linus ringde och berättade att han hade bokat. Fanns inget annat att fundera över än att boka själv, både till mig & Elin. Familjen på munkedamsveien återförenas i en konsert av de band man lyssnat mest på hemma i Oslo. Fantastiskt!






byebyebaby

När jag & Elin flyttade ut på fredagsförmiddagen så lämnade vi en liten present till Linus. Han såg den när han kom hem från jobbet, och vad jag fattade det som blev han glad. Vi blev iallafall glada över dessa bilder, och över att ha hittat en sån fin makrill. Vi älskar dig!

min blogg blev precis en facebookstatusuppdatering där man inkluderar sin partner, man är alltså inte en individ


mobilkamera for president..


Norge-Sverige

Honeys...I'm home! (sort of)



Kommer ni ihåg den här TV-serien?


Stockholm i mitt hjärta

Iallafall dessa skönheter:
 


Uppmuntran



Hittade tillbaka till den här gamla godingen igår efter Idrottsgalan. Hemmagjorda hamburgare, Elin, Linus & Kricke samt sportgala på TVn - där kan inte mycket gå fel. Trots det tyckte vi ändå att galan va ganska lam. Uppträdanden med Molly Sandén, Darin och Måns som inte ens sjöng sina egna låtar. Sen att Therese Alshammar vann Jerringpriset stör mig som fan. Håller ni med eller har jag helt fel?


Visessnartigen!

Måndagen är kommen, vilket innebär att vi är inne på vår sista vecka här i Oslo. Oroskänslan har funnits ett tag, men ångesten börjar ta vid på riktigt samtidigt som glädjen finns där över att komma hem till familj, vänner och vetskapen om att vi om 4 veckor befinner oss i Colombia. Jag har väldigt svårt att sätta ord på mina känslor, jag tror Elin känner samma sak. Vi ligger just nu i sängen och lyssnar på Lars Winnerbäck. Vad tycker jag om honom hörrni? Ja, egentligen att det är en mainstreamsnubbe som är populär just nu med sina emotexter. Alldeles nyss hörde jag mig säga: "musikaliskt geni". Som ni märker är jag vilsen.

I lördags hade vi vår visessnartigenfest. Organiserat kaos? Oorganiserat kaos? Organiserat tokkaos? Nåt sånt! Det va två stycken 25årsfester på övervåningen som jag & Elin va tvugna att försöka överrösta när vi skulle hålla vårt tal. Det gick inte riktigt som vi tänkt oss, men middagen va trots allt väldigt lyckad, folk va nöjda, vi va/är nöjda trots att kvällen slutade i om möjligt mer kaos än den började. Det kan tyckas lustigt att vi höll ett tal om vilka beslut man tar i livet och vilka beslut som fört oss till restaurangen just denna kväll tillsammans med de människor som befann sig där - vi avslutade med att säga hur viktig vart och ett utav våra beslut är, och att det skulle bli intressant att se vilka beslut man tog för kvällen och vart dessa leder. Nog fick vi beslut allt...

Jag tror att allt är förutbestämt och ur allt som sker kommer något gott, som gynnar människan på ett eller annat sätt. Även om ett beslut betyder slutet på något som varit, så tror jag att just det beslutet tagits för att föra livet framåt och att något bättre väntar. Jag vill iallafall tro det. Jag måste tro det.

Stort tack till alla som förgyllde vår kväll. Ni är underbara och var och en av er är speciella för mig & Elin. Ni kommer alltid finnas i våra liv, varesig vi befinner oss i Stockholm, Bogota, New York, eller Oslo så finns ni i våra hjärtan.


    
   
 
    
 

Kvällen gick i svartvit. Vi va för fula för att få behålla färgen på bilderna :)
Tack igen alla fantastiska människor.


Nedräkningen har börjat

- 32 dagar till Colombia
- 17 dagar tills beräknad bebis ♥
- 8 dagar kvar i Oslo
- 2 dagar kvar tills vår avskedsfest
- 30 min kvar på tvätten
-2 minuter kvar tills jag måste städa
- 10 sekunder kvar till nervöst sammabrott

FAN...?


Kos

Idag är vi båda lediga, vilket inte händer ofta. Här hemma finns ingen lem - bara kos & klem. Moahaha

Happy Feet


Underbara, sötaste, kära lilla vän. Om man inte kan få barn ska jag adoptera en sån här.


De senaste dagarna..

..har jag mått så otroligt bra. Helt fantastiskt otroligt bra. Jag har sovit gott även om det varit på lite fel timmar(bra va mamma!!), jag har umgåtts med underbara vänner, jag har lärt känna bekanta bättre och därmed fått nya vänner, skrattat, ätit gott, fått massa friskluft (om man jämför med alla andra dagar senaste månaderna) och bara varit allmänt lycklig.

VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG

Nyår bestod av ett gäng kompisar som samlades på Tre Kronor Bar & Kök för att äta middag tillsammans. Det är alltså restaurangen jag jobbar på, och då vi inte hade planerat för öppningen så stängde vi lokalen och bara hade det bra tillsammans. Vi hade tänkt gå till Frognerparken där det är typ 3500 människor vid 12-slaget, men då vi hade så trevligt på restaurangen så kom vi aldrig iväg. Däremot gick vi till Torshovsparken istället som bara ligger några minuter bort. Där såg vi fyrverkerierna över nästan hela stan, skålade i champange och kramades. På hemvägen fick Johan för sig att leka herren på täppan, och helt utan förvarning rullade jag och Elin ner för den branta backen. Kullerbyttor, snö i skorna, snö innanför strumpbyxorna, massa skratt och en STOR fjortisvarning senare låg vi längst ner på gatan medan säkert hundra personer passerade. Smickrande - nej. Kul ändå? - Ja.

Nyårsdagen började med en härlig frukost tillsammans med Elin och Mathilda. Tre helt sjukt pigga individer (utan ironi) kom upp i skaplig tid och tog sig ut mot Holmenkollen. Tyvärr går solen ner så fort, men stan är otroligt vacker även i mörkret med alla gatulysen och hus som är täckta av snö. Därefter åkte vi återigen till restaurangen där nästan samma gäng som på nyår väntade. Vi kom dit vid kring 17:00 med tankarna om att vi skulle åka hem och kolla på film och mysa senare på kvällen, men det hela slutade med att vi hade så otroligt trevligt att vi blev kvar till stängning (ca 02:00). Ingen ville hem, alla ville umgås. Vi gick till Grünerlökka (typ som söder i sthlm) och satte oss på ett hak. Pratade, skrattade och lekte lappleken. Hela gårdagen bestod av lapplekar. Första leken gick ut på att skriva lappar om vad vi skulle hitta på. Man fick skriva två lappar var, sedan skulle vi dra några lappar och göra de saker som stod. Exempelvis:
- Baka chokladbollar och äta dom.
- Åka buss dit vi aldrig varit förut
- Sitta kvar här (på restaurangen)
- Filmmys
- Ta trikken till en slutstation för att gå ut och dansa på första bästa ställe
- Skriva fler lappar

Kommer inte ihåg vad vi drog, men det blev iallafall att vi satt kvar...och skrev fler lappar. Andra lappleken gick ut på att skriva 5 kändisar var, för att första omgången beskriva dessa med ord, andra omgången göra charader och tredje omgången endast säga ett ord (alla omgångar innehållande samma lappar). Sjukt kul lek!

Idag vaknade jag utav att Elin satte igång mysmusik ute i vardagsrummet för att sedan komma in och skrika det högsta hon kunde att jag skulle vakna. Den onda människan trodde att hon hade väckt mig på ett jätteroligt sätt, men tji fick hon. Kunde ju inte vakna bättre än till min egen myslista. Vi gick på promenad i solskenet, förbi slottet och vidare till Operan. Nog för att man varit där x antal gånger, men det är tametusan lika vackert varje gång, speciellt när solen skiner och det är snö.

Näeni, som jag och Elin konstaterade när vi nyss satt och åt vår traditionsrätt tacos så kan det nya året inte börja bättre, och vi har en känsla av att det kommer fortsätta precis lika bra. Om man kan ha fokus på rätt saker så faller allt på plats i livet utav sig självt tror vi. Just nu ligger fokus på resan. Vi börjar där, och det känns jävligt bra.

Just nu sitter jag här i Linus säng, ensam hemma, kollar på kort, lyssnar på musik, pratar med människor jag tycker om och har en underbar känsla i bröstet. Tack Elin för att du hjälpt mig hitta fokus och fört mig in på rätt väg, tack mig själv för att jag tillåter mig själv att släppa vissa saker, för att jag vågar inse mina brister och för att jag försöker förbättra mig, tack 2010 för att ha varit ett jobbigt år och tack 2011 för att du börjat som ett fantastiskt år!

  
 
Tryck på bilderna för att få dem större. Observera vart Marcus väljer att sätta fingret när han & Jens får lappen: Finger mot lår. Ursäktar kvallen oxå när jag ändå är igång..


RSS 2.0