OS

Veckans vän blir tyvärr en dag sen. Jag kan inte slita mig från hockeyn just nu.

Farbror Emma 27 år

Igår va det kalajs! Farbror Emma Baglién fyller 27 år i veckan och det firades med party igår på Baggargatan.

Dagen började med skidåkning i Järvsö. Jag glömde såklart mina skidglasögon hemma, jag tykte jag hade fått med mig allt, men yeah you know me, såklart skulle något vara kvar hemma. Det var superjobbigt att åka utan, kändes som man tog en massa små vassa hårstrån och stack rätt in i ögonen! Som tur va så löstes det och dagen blev kanon! Tack så mycket!

Jag kom hem, mörare i benen än fläskfilén vi åt på fredagskvällen, slängde i mig lite mat, tog mig en snabbdusch och va faktiskt klar på två röda. Nu va det iväg på partaj som gällde. Emma bjöd på fest och bästa Elin var hemma kvällen till ära!

Nu ska jag nog iväg och ta mig en fika med en annan Elin, vi kan kalla henne "FlummElin". Igår glömde hon sin väska på tåget som så snällt följde med till uppsala. Som tur var fanns en vän till henne där som kunde skicka tillbaka väskan med nästa tåg till söderhamn igen. Annars hade Elin fått gå nude på krogen, eller i dom långkalsoner hon kom i. Dock hade hon varit lika vacker ändå.

Bilder från gårdagen:



1. Stockholmarna tar sig en sup
2. Stockholmarna kan inte supa
3. Hattarna åkte på, och...
4. ...Brokeback Mountain var ett faktum



1. Jag, Patrik, Alex, Love, Elin
2. Puttrik rockar loss (spelar på pungen)
3. Patrik gone wild
4. Patrik & Ballex

Snart ska jag iväg till Anna, men senare ska jag tillbaka till Gävle, så håll utkik efter veckans vän senare!

whatever

Nu ska jag gå och lägga mig, för imorgon bär mina lurviga (ordagrant) iväg till Järvsö. Första gången jag åker skidor sedan Ramundberget med klassen våren 09. Sedan ska jag iväg till Bagliénska huset för fest! Kommer nog in en uppdatering imorgon på eftermiddagen ändå ska ni se!


Sand Arne

Visste ni att jag inte kunde bry mig mindre om rubriker. Visst, man försöker kanske komma på något som sammanfattar texten jag ska skriva, men annars bryr jag mig inte ett skvatt av vad som står där. Pappa sa en bra sak till mig idag - vilket leder mig in på att jag är hemma i Sandarne - i vilket fall sa han att jag inte borde skriva om vad som helst. Allt man skriver finns ju faktiskt på internet och om någon googlar något olämpligt, eller någon person som jag kanske gjort mig lustig över kommer det finnas på min blogg och jag blir förknippad till den personen eller den händelsen på ett sätt som kanske inte är meningen. Hur som haver...

Istället för att lägga in en bild nudå, på den här snubben som jag kommer ta upp, så får ni skaffa er en egen uppfattning om vem denne man är. Fick iallafall en kommentar om att jag på den där leverpastejbilden (förra inlägget) var lik en viss herre med guldlockar och colgateleende som har varit gift med en känd sångerska som vann melodifestivalen med en låt som handlar om någon man inte känner. HAHA, ska jag skratta eller gråta?
Finner likheter mellan mig och Mr ***** *******?

Mmmmm macka!

Jag har varit och handlat. Jag var sjuuukt osugen på allt som finns inne i en butik. Strosade runt för mig själv ett tag och kände förakt till allt och alla tills jag kom på vad jag ville ha. Polarkaka med leverpastej och gurka! Nu sitter jag här med ett leende på läpparna! Vänner som skickar underbara sms gör min kväll ännu bättre!
Jag är så lyckligt lottad som har er! ♥

Polarkaka + arbogapastej + gurka = tokglad Caroline utan ögonbryn :)

Regeltenta

Idag har vi haft regeltenta. Det innebär att vi måste kunna en sjuherrans massa regler i en sjuherrans massa sporter. Vet ni vad som händer i baseboll när bollen träffar en fågel eller något annat djur?
Haha näe fundera på den ni :) Sjukt kul fråga tycker jag!

Annars har jag mestadels suttit i biblioteket vilket inte händer alltför ofta. Jag blir dock bättre och känner att jag har bra koll på läget nu. Det går bra nu, kompis det går bra nu.

Ja just det. Jag har varit ut på Valbo idag och lämnat in mitt CV till BikBok. Jag är ute efter ett extrajobb, så jag håller tummarna för det. Annars rullar allt på som det ska. Imorrn är jag ledig, men hör och häpna. Jag ska åka till skolan imorgonbitti (Mmm, innan 10) och plugga inför tentan på tisdag.

Vill ta upp någon utav sporterna igen. Vilken och vart ska man spela?

Lägg dig eller sätt dig så bekvämt du kan...

Idag har vi haft massageexamination och avslappningsövningar i skolan. Vi fick först massera varandra i 15 minuter var. Vi fick svara på frågor som varför man gör detta och hur man har tänkt att tillämpa det i skolan. Carro - the other one - masserade mig och hon är väldigt duktig så jag har haft en otroligt mysig stund i skolan idag! Nu kan jag massera. Mamma, Pappa, massage någon? Massaaaase, massaaaaaaaaaase? Jag ska gå på stenö i sommar och börja massera folk utan att dom ens bett om det. Ganska billig är jag, men tackar du nej ska jag tracka dig resten av dagen, eller alla dagar resten av sommaren blir nog bra.

Snart ska jag och Magnus iväg på gymmet en sväng sen blir det tacomys (HAHA) hos Sofie & Alex.
Sofie har förresten fått sitt första konsultuppdrag idag. Är sjukt stolt över henne! Stort grattis min älsade vackra syster!




När solen skiner...

...är det skönt att gå på promenad. Jag och Sofie gick ut på en frisk promenad förre veckan tror jag det var, en strålande dag då solen sken! Man blir så sjukt pigg och glad när solen skiner. Vi gick ut mot Gävle strand för att på hemvägen få en lång raksträcka med solen i ansiktet hela vägen. Smart tyckte vi.

 

1. Jag leker säl på räcket

2. Långa promenaden tillbaka från Gävle strand

3. Jag igen...

4. Sofie tyckte inte alls att räcket va så roligt. Det va högt och läskigt..

5. Det där fick räcka (haha!) Tummen upp ändå :)

 

Nu ska jag iväg till skolan för redovisning. Lektion i badminton står på schemat. Imorgon har vi massageexamination.

 



Snö

Sjukt vad lite snö och lite sol kan göra med människan...eller brist på sol ska man väl säga.
Det skiljer bara 3 månader!

Jag och fina systeryster pussar på världens sötaste Anna!

Jag & min älskade vän Magnus!


Och sen så kommer lördag!

Med en massa nya spännande händelser. Nej, faktiskt inte. Lördagen innehöll ingen duschfest och alla var sjukt trötta och slitna (faktiskt inte bakis), men...trötta. I vilket fall drog grabbarna iväg och spelade badminton på morgonen, själv la jag mig bekvämt i Pruttons soffa och somnade som en stock. Tog sen mitt tunga arsel hemåt igen där jag stannade inne tills sofie kom och hämtade mig. Klockan blev framåt 22 innan vi ens var på förfesten. 45 minuter hann vi fixa lite innan taxin hämtade oss och körde oss till Heartbreak. Vi kände att vi ville sitta ute och snacka ett tag innan allt folk kom och det blev fullt ös.

Fullt ös blev det, sjukt mycket folk för att vara helgen innan lön! Blev ingen efterfest så inga skandaler utspelade sig (så vitt jag vet). Precis innan taxin kom började Ante skämta om att ta gammeldagsa kort, typ när kvinnan står bakom mannen och håller en hand på axeln ni vet. Sagt och gjort, vi har gjort våra egna versioner.
Bildserie följer...











Tack för en otroligt rolig helg grabbar!

Då kör vi fredag...

...som bjöd på besök utav Jök Unit. De hade färdats långvägar ända ifrån vår huvudstad för att besöka Gävle vart deras utflyttade vän nu är bosatt. För att på ett eller annat sätt klargöra (eller kanske bara skapa förvirring) kan ni kolla in min käre svågers blogg där han klartgjort precis vilka som är vilka och vad de är för snubbar. Sjukt rolig blogg!

I vilket fall får de en snabb presentation med bild och smeknamn. Ingen vet egentligen vad dessa jökar heter. Inte ens de själva.




1. Det här är självaste Jök Jöksson. (Joel)
2. Fjonk (Frank)
3. Asier del Horno (Danne)
4.
Brian (Kenny) & Antonio del Horno (Johannes)
5. Isbjörn (Ante)
6. Prutton (Alex)

I vilket fall så började fredagen med att Jök satt fast i tunnelbanan i 3 (!!!) timmar så de blev väldigt försenade till stockholm. Eller ja...de hann inte till Alex fotbollsträning som de ville vara med på. Bummer. När väl grabbarna kom så började det stänkas direkt. Öl sprättades, vin tappades upp och salta pinnar åts. Vi tog vid halv ett snåret vårt pick och pack till Goya. Tyvärr var det en dålig kväll på Goya grabbarna fick uppleva (återigen), lite folk, konstig musik osv. Efterfesten uppskattade de mer eftersom det blev en duschfest. Duschfest innebär att killarna klär av sig alla kläder, och duschar. Diskussionernas timme var kommen! Jag vet inte hur länge de duschade, men kort och filmer finns arkiverade. Nyfikna va?! Bjuder på en bild iallafall!


Jag älskar grynet!

Den här kvinnan är ju bara helt underbar!


♥ Veckans Vän ♥

Anser att veckans vän är viktigare än att berätta om helgen så därför prioriterar jag det inlägget först!

Moa Signe Maria Sundkvist - 920318

För ganska precis, om inte exakt fyra år sedan kom Moa in i mitt liv. Hon var 14 år och väldigt blyg...framförallt otroooligt söt! Hon fanns med i den familjen jag fick då jag träffade Björn. Det är en familj som jag alltid känt mig välkommen i. Bosse, Monika, Moa & Stina var min andra familj. Aldrig någonsin har Moa varit ett irritationsmoment (ni vet väl hur det kan vara när man är nykär och vill vara själv). Kanske mestadels för att vi inte var intressanta för henne då hon hellre var ute med Sofie, Emelie, Johannes och de andra som bor på Klippvägen.

Något år senare började Moa gymnasiet, hon hittade utanför gatan, hittade nya vänner (men behöll självklart de gamla trofasta ändå), fann nya möjligheter och började intressera sig för killar. Killar hade tidigare varit totalt ointressanta, eller så hade hon inte tillräckligt förtroende till mig för att berätta om sådana saker. Men då hon började gymnasiet fick vi en alldeles speciell relation. Det var då hon blev min ögonsten, min sötnos, mitt hjärta och min andra hälft som ingen fick trampa på och allt vad det innebär att vara systrar.


Sedan dess har vi suttit ihop.


Vi har gått på otaliga promenader i skogen och pratat i flera timmar. Vi har färgat håret, och klippt varandra, vi har skrattat, vilket vi gör varenda gång vi ses och vi har gråtit. Rastat Stina eller kollat på film, hur som helst har vi gjort det tillsammans. Hur som helst finns det inget man inte kan göra tillsammans med Moa.

Vi har pratat om allt mellan himmel och jord, vi har upplevt en massa saker tillsammans och det jag gillar mest med Moa är hur vi kompletterar varandra. När hon är för försiktig, eller osäker så är jag trygg och spontan, och när jag är deppig och ledsen, så är hon en av få som kan få mig på bra humör!Vi har varit tillsammans genom svåra stunder och enkla stunder.

Saker och ting förändras, efter 3,5 år så tog det slut mellan mig och björn. Jag och Moa gick ut på den obligatoriska promenaden för att prata om vad som hade hänt. Det tog oss en och en halv timme att gå en sträcka som tar tjugo minuter, aldrig någonsin har vi gråtit så mycket och så länge. Trots all den sorg som både hon och jag bar på så kunde vi känna oss trygga när vi var med varandra och känna tryggheten att vi aldrig, aldrig någonsin kommer att glida isär. Aldrig någonsin kan man förlora en syster, för hon kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta, och så länge som vi lever, i varandras liv på ett eller annat sätt.

Sen vill jag bara tillägga att hon är världens vackraste/snyggaste människa och att hon fyller 18 år om mindre än en månad! Grattis skitunge!


Tack för att du finns!








När Moa gillar en låt kan hon lyssna på den minst 10 gånger i rad...undrar vem hon är släkt med?

 


Vart ska jag börja? Vi kör torsdag.

Oj vad det har hänt saker i helgen/slutet av veckan. Nästa läskigt att den inte är slut än. Jag tror jag delar upp detta i två inlägg så det inte blir alltför mycket i samma.

Torsdagen började i skolan och fortsatte sedan med Carro för ett glas vin på brända bocken. Ni vet ju alla hur det slutade. Men i en något mer ingående version så drack vi ett glas på bocken, men till vår stora förvåning så stängde de klockan 22 den kvällen så vi hade lixom inget annat val (hrmm) än att gå vidare till Heartbreak för quiz. Där träffade vi söderhamnarna Frida Palm, Thomas Östrand och Henrik Modd - oerhört erfarna quizare vad jag förstått det som :) Där blev alltså det där glaset vin till en större mängd vätska. Kvällen innehöll dans, tävlingar, skratt och trevligt umgänge. Tack för en otroligt rolig kväll min nya fina vän Carolina Kaustinen.


Vissa har man det med, andra inte...

Ett glas vin?

Ett glas vin blev två glas vin. Två glas vin blev tre glas vin, tre glas vin blev tre glas vin, två drinkar och en shot. Hur kan det sluta på det viset? Roligt hade vi iallafall och jag hoppade runt som Rocky imorse innan idrottslektionen, så pigg och glad är jag idag iallafall! Nu vill jag äta pizza med min älskade syster. Skriver mer imorgonoch då kommer även bilder!

En ganska ovanlig torsdag

Igår och idag har varit riktigt sköna dagar i skolan. Vi har börjat med massage. Vi fick instruktioner igår, och fick öva på varandra. Jag och Carro (min nyfunne vän) fortsatte med massagen idag då vi hade egen övning oh gav varandra 30 min ryggmassage. Helt underbart! Inte varje dag man kan säga att man ska till skolan för att få en gratis massage! Förövrigt så blir det en hel del förvirring mellan oss två virrpannor nu.

- Carro?
-Ja?
-Ja?

Vi känner båda Elin Haglund och hon löste det så enkelt att hon kallar oss vid efternamn. Kaustinen & Sjögren :)

Kaustinen & Sjögren ska ut och dricka ett glas vin ikväll på brända bocken här i Gävle. Det ska bli väldigt trevligt! Värmer upp lite lagomt tills grabbarna från Stockholm kommer och hälsar på imorgon! ♥

-Välkommen till Gävle även du Esteban!
-JaaaAAA!

Nu ska jag äta strips och handörjare som jag sa när jag va yngre, tror ni jag har fuskat något med LCHF den här veckan? Neeeej, strips innehåller inga kolhydrater. Ällä?


Och att hon redan känner de andra söta fisarna är ju bara underbart:)
Emma, Carro & Sara




Semla

Ingen Hawaii blev det igår,och ingen idag heller. Jag har med andra ord klarat mig från magsjukan. Peppar peppar! Orkar man vara uppe till matchen inatt? Eller bryr man sig överhuvudtaget, Sverige borde ju vinna detta ganska lätt? Anja visste man ju redan innan loppet att hon skulle åka ur, men den där vurpan va inte att leka med. Tack och lov så lever hon ju iallafall. Näe, blir nog ett godnatt nu mina vänner! Ps. Blev en semla idag. Eller nu ljög ja. Det blev en och en halv :)




Hawaii

Min kära vän Filippa ligger hemma och kastar spyor omkring sig. Pratade med henne i telefonen för ett tag sen, men vi va tvärt tvungen att sluta när hon kände spyorna upp i halsen. Grattis till mig som umgicks med henne igår! Yeeeeho! Nu funderar jag på vilken mat jag ska äta. Har fortfarande inte ätit nåt, för man kan väl inte spy på tom mage? Jag funderar i banorna kring vad som är skönast att spy....gröt? Fil? - Ja filmjölken är ju len iallafall, men ganska sur. Sallad? - Nej då fastnar det nog massa gurkor i halsen..Pizza? - Ja, du ska ju ändå lägga en pizza!

Kärlek

Det är så sjukt mycket kärlek i det här klippet att jag inte vet vart jag ska ta vägen!


LCHF

Varning för långt och till synes tråkigt inlägg om LCHF

Jaa, jag äter faktiskt efter den metoden. Jag har alltid tvekat vadgäller bantningsmetoder och olika dieter, men den här dieten som jag faktiskt knappt vill kalla det, fastnade jag verkligen för. Det började när vi i skolan läste hälsopedagogik. Jag har alltid intresserat mig för mat, fetter, transfetter, socker och allt sånt skit. Jag beställde hem böcker från adlibris till kursen och om man handlade över 300 kr (som man snabbt kommer upp i när man beställer kurslitteratur) så fick man köpa en pocket för 19 spänn! Det fanns en massa deckare att välja bland, men det faller inte mig i smaken direkt så jag valde "Anta din viktigaste utmaning: LCHF". Jag blev sjuukt inspirerad när jag läste boken och tror på varje ord som står där i. Metoden går ut på att man ska äta få kolhydrater och mycket naturligt fett så som bacon, grädde, fet mjölk och så vidare.

L
ow Carb High Fat med andra ord.

Det fungerar på ett ungefär såhär att alla kolhydrater omvandlas i kroppen till glukos (alltså socker) och när man får i sog socker så ökar blodsockernivån och insulinproduktionen ökar. Insulinet ser till att blodsockernivån sjunker och att fettet lagras i kroppen. Glukos används som energi (alltså till musklerna och organen) och det som blir över omvandlas till fett som lagras i kroppen. Om man inte intar kolhydrater (glukos) så kommer kroppen ställa in sig på att använda ketos istället. Det är det redan lagrade fettet som vi har i kroppen. Många tänker att det är precis samma sak som GI, men skillnaden där är att där gör man val av kolhydrater - långsamma eller snabba medan man i LCHF inte gör någon skillnad då alla kolhydrater omvandlas till glukos.

Nog om detta, det finns sjukt många hälsovinster med denna metod, som till exempel så minskar huvudvärk, sömnproblem, finare hy, besvär med magen, men framförallt en jämnare blodsockerkurva som håller dig jämnare i humöret och får dig piggare!

Metoden är utvecklad för diabetiker och de med övervikt. Jag använder den mest för att jag känner att jag mår bra, och ser nu ingen anledning till att återgå till att äta "normalt". Självklart så tror jag även på en varierad kost men just nu så kör jag utan kolhydrater, för att sedan lägga till det i en mindre mängd än när jag började.

Ps. SJÄLVKLART fuskar jag på helgerna ;)


En favorit är stekt lax och sallad med fetaost och avocado! ♥

♥ Veckans Vän ♥

Elin Linnea Norlin - 870826

Första gången vi sågs var onsdagen den 27 augusti 2003. Det var våran första dag i skolan på gymnasiet och förväntningarna var höga. Nervositeten låg i luften då man inte hade en aning om vilka man skulle hamna i samma klass som. Självklart hamnade jag inte med en enda kotte som jag kände sedan tidigare. Vad är oddsen för det egentligen när vi var 90 elever som blev uppdelade i tre klasser? Okej kanske lätt att faktiskt räkna ut med jag tjatade till mig ett G på nationella matte B. Tack Koshrow! Hur som helst gick dagen och det blev lunchrast. Jag stog själv i korridoren och tittade mig omkring. Vem ska jag äta med? Det där killgänget som står en bit bort? Näe...Kanske dom där tjejerna som sitter på bänken och fnissar? Nääee...
Jag behövde inte fundera länge då Elin kom fram till mig och frågade ifall vi skulle gå tillsammans till matsalen. Min första tanke var: "Neej, jag vill inte behöva hänga med den där bonden". Hon kommer från Älgnäs, en by med 9 invånare och en traktor. Hennes första tankte om mig var: "Okej, jag har ingen att äta med. Även då jag faktiskt inte vill så måste jag nog äta med den där blonda bitchen...suck"

Återigen så bestod mitt första möte med en utav mina allra bästa vänner av att jag gav intrycket av att vara en blond bitch. Eva va ju den första, remember?


Den lunchen minns jag inte överhuvud taget, men däremot så vet jag att vi tillbringade alla de kommande dagarna under vår gymnasietid tillsammans. Alla våra lärare kallade oss för Knoll & Tott, vi fick även smeknamnen Piff & Puff. (Alla fattar väl vem den smarta var. Lämnar öppet för egen tolkning)

Vi har pratat, skrattat, gråtit, festat, fattat beslut, argumenterat, diskuterat, kramats, sovit, festat och allt annat man gör med människor man umgås mer med än sin egna familj. Hon var min familj, min fru, min bästis, mitt allt!

Vi har varit i Schweiz, en resa jag sent glömmer och senare samma sommar åkte vi till Torrevieja, Spanien för sol & bad. Vi har varit i Alperna, badat i en 3 grader varm sjö, åkte tåg i 27 timmar och upplevt hur mycket som helst tillsammans och jag har så många minnen med Elin att jag inte vet riktigt hur jag ska kunna skriva om det. Jag tror jag överlåter det till några bilder istället. En sak kan jag säga och det är att om den där bonden inte hade frågat mig om lunch den 27 augusti 2003 så hade min gymnasietid och mitt liv sett ut på ett helt annat sätt. Jag kan knappast föreställa mig att det hade sett bättre ut.


Tack för att du finns!














Don't you know

Festen igår var superkul! En utav min käre vän Magnus bästa kompisar har kommit hem från Afghanistan där han tjänstgjort i 3 månader. Det skulle firas att han var hemma på svensk mark och firas, det gjorde det. Han bor i en urtjusig takvåning mitt på stan i Gävle och där samlades ett gäng för dricka och umgås. Alla utom jag gick först ut för att äta på Harrys, jag var då hos Schwester und Axel och drog i mig en flottig pizza istället. Alltid lika roligt med Sofie, tror vi satt i 10 minuter och försökte få fram så ljusa ljud som möjligt och sen den värsta basen man kan få. (Ja, jääääklar va kul dom måste haft tänker ni antagligen nu, helt seriöst. Humor.) Vi kom iallafall fram till att man alltid har samma ton, oktav eller hur ska man säga det (?) på sin bas, bara lite olika lägen för att verkligen försöööka få den lite mörkare.

Vid 22 tiden tog jag mig till festen och möttes där av otroligt härliga människor som varmhjärtat tog emot mig. Kände mig direkt som en i gänget. Fick mig en grogg av Robin som jag i samma veva visade hur man dricker om man kommer från Söderhamn. Det ledde till att jag fick en till. Pojken va hänförd. Sofie har under 2009 visat för stockholmsgrabbarna var skåpet ska stå. Hänförda var ordet. Sofie stannade inne i katlagrottan till 19.00 dagen efter. 

Festen blev en succe, allt hände, vi struntade totalt i krogen och slog klackarna (tompa huvudet 1475 gånger) i taket och dansade till megahits. Själv skakade jag ärschlet så jag hade ner ett vinglas som jag imorse hittade rester av i min fot. Tyckte det gjorde ont i foten när jag gick imorse...


En utav alla megahits från gårdagen



Ikväll ska jag träffa Eva som jag skrev om i förra veckans vän. Ska bli kul att se vad kvällen har att utvisa. Med henne vet man aldrig. Det får ni läsa om imorgon :)


Parteeh igen..

Nu drar jag iväg ut på Party, så kanske blir det några bilder imorrn?!

Veckans vän på söndag by the waay!

John or Jane Doe?

Jag hade ju på känn att det skulle bli såhär, men det är ju tråkigt iallafall! Ni är faktiskt ganska många som redan varit in och sett det här inlägget, men bara 2 tappra själar som vågat ?? kommentera. Är det roligare att smygläsa bloggar or what? :) Eller, är det pinsamt att erkänna att man läser blogg, eller just min blogg? haha ja det lär jag aldrig få veta. Vad tror ni? ( Antar att jag får svar från Sara & Sofie iallafall;) )

Who are you?

Okej, nog för att jag vet att sånt här aldrig går igenom, men jag gör ett tappert försök iallafall!

Nu när jag precis börjat blogga så vill jag ju veta vilka ni är! Dels för att jag tycker det är kul, dels för att veta lite om vad jag ska skriva. Ni är ju faktiskt en hel bunt som hittat hit så snabbt. Det är ju roligare att blogga om saker jag vet att ni gillar, och troligen så känner jag er iallafall ganska bra så jag vet vad ni vill ha. Vi gör ett försök...

...vem är du? :)


finally!

Jaaa, jag är klar! haha, efter många om och men. Jag insåg att jag trätt tråden fel och därav allt trassel. Men man lär sig ju av sina misstag, eller hur? Tror bara att det blir en gardin, mest för att få "bort" den där byrån som stå under sängen. Den är praktiskt, men är väl inte den snyggaste och passar inte in särskilt bra någonstans.

Före


Efter

 

Mycket snack om lägenheten nu. Mest för att det är typ det enda som har hänt i några dagar. Annars har det varit tennis, Friends, Ante på besök ♥ och jag har fått min Iphone äntligen.

Börjar ju bli dags för en ny veckans vän oxå. Håll utkik efter det, kanske är det du?! ;)


trassel

Det där tyget som jag pratade om. Det är en massa trassel. Jag blir frustrerad. Nu jävlar ger jag mig på det igen.

Något som kommer ihåg den här gobiten?

halvvägs...

Nu har jag målat klart sängen och ribbstolen. (Jag vet, vem fan sätter en ribbstol på väggen istället för en vanlig stege?!) Jag ska ju trots allt bli idrottslärare. Det ska även upp tyg som ska fästas under sängen som gardiner. Det får jag ta imorgon!


Jag, musiken och en pensel

Tillbaka i Gävle igen efter en mysig helg i Sandarne. Ett eller flera kilo tyngre (hur fasen kan det hända på 3 dar??!!) känns det ganska bra att vara tillbaka i fattigmanshus. Nu ska jag börja måla min säng och allt annat av trä som kommer i min väg. Blir till att slagga i soffan inatt. Musiken går på hög volym och jag känner mig grymt taggad. Hoppas det håller i sig mer än 10 min...bäst jag sätter fart så det inte går över innan jag ens börjat!

Såhär mycket hann jag i fredags :)


1989?



Ursäkta kvalitén. Knäppte direkt på ett foto...

Det är Mikael Jansson & Jag. Vi brukade åka till Amerika och rida på vilda elefanter.

Rekreationshelg

Just nu sitter jag i mjukiskläderna i Sandarne och bara har det bra. Mamma bakar bröd så fort hon hör att vi ska komma hem. Hon är så söt så!


Har varit ut en sväng på morgonen för att få lite sol och friskluft. Senare idag ska jag in till stan för att tvätta pappas bil som han ska sälja.

Sofie sitter på andra sidan bordet och sorterar kort, finns en hel del roliga bilder! Som de här till exempel:



Bild 1. Kalas hemma i trångsta (Niklas, Agnes & Sofie)
Bild 2. Kalas återigen (Mamma, Sofie, Lena, Sten, Mattias, Pappa, Elisabeth & Niklas)
Bild 3. Underbara kusinerna (Niklas & Mattias)
Bild 4. Sötaste ungen EVER (Niklas)
Bild 5. Tro det eller ej, men det är inte niklas, det är morbror Sten (Niklas pappa)
Bild 6. Återigen Sten. Skulle lika gärna kunna vara både Mattias & Niklas som små. Sjukt söt!

Känner inte att jag formulerar mig särskilt bra idag i text så därför blir det många bilder. Sandarne idag:

Blir nog ett till inlägg sen. Håll tillodo. Haha

♥ Veckans Vän ♥

Eva Marie Johansson - 870601

Vem kunde ana att den dagen skulle komma att betyda så mycket i mitt liv? Vad hade hänt om inte Ulla och Roger träffats, och tänk om de bestämt sig för att det skulle räcka med tre barn?! Hur skulle mitt liv sett ut då? TACK kära Ulla och Roger för att ni skapat denna vackra människa som har gjort mig till den jag är idag, utan henne hade min uppväxt inte varit densamma.

Vi träffades första gången en solig sensommardag i augusti -99. Det kom inte att bli något bra möte. Hon hade fått upp ögonen för min kära kusin Mattias. Hon var dock helt ovetande om att vi var kusiner och när jag va där för att plocka löv ur hans såg hon rött. Den blonda bitchen ska dö!

Några dagar senare hamnade vi såklart bredvid varann i bänkarna. Det var hon, jag, Crille Olsson, Martin Bergenholtz och Sonny Hellström om jag inte minns fel. Vet ej hur detta kom upp, men jag nämnde att Hardcore Superstar - Someone special var min favoritlåt. Då skulle den blonda bitchen inte dö längre.

Sedan dess har vi suttit ihop.

Genom svåra stunder och enkla stunder. Vi har hängt med vilka människor som än kommit i vår väg, huvudsaken vi var tillsammans. Vi har skrattat, pratat i telefonen i timmar (alltid vid ett speciellt tillfälle), idrottat, lagat mat, sovit, lyssnat på musik, festat, bara hängt utomhus och nästan allt annat man kan göra tillsammans. Vi har haft en period då vi gled isär, men hittade relativt snabbt tillbaka till varann då vi helt enkelt inte fungerade lika bra någon utav oss om vi ej fick vara tillsammans. Eva satt på en bänk i korridoren på Staffangymnasiet. Jag tog ett djupt andetag, gick och satt mig bredvid denna människa som var så främmande men ändå den person som visste allt om mig och jag om henne. "Vill du följa med till huddik och kolla på nattcupen?" frågade jag. "Ja, det skulle vara skitkul" svarade Eva. Så var det problemet löst. Inget skulle komma i vår väg igen.

Efter vi tog studentet -06 bestämde sig min älskade vän att flytta till Växjö. Hon har bott där sedan dess. Jag saknar henne så det värker i mitt hjärta vissa stunder men samtidigt så känner jag ingen oro, för jag vet att hon alltid finns med mig. De gånger vi ses så är vi tillbaka precis där vi slutade sist, inget behövs börjas om, inget behöver uppdateras för det som har hänt under tiden vi inte setts spelar ingen roll. Det är vad som händer när vi ses som spelar roll. Att vi får vara tillsammans.

Tack för att du finns!






En ört, ett bär och en frukt.


Visst ni det? Bananen är en ört, ett bär och en frukt tillhörande banansläktet. Ren fakta. Det mest intressanta och faktat utav högt värde är detta (ta till er nu, grymt tips jööh): Man kan ha den i filen!

En helt vanlig torsdag

Jag har en sån tur att jag har väldigt bra torsdagar. Eller ja, det är inte bara mina torsdagar som är bra, för de är väl oftast väldigt bra för alla människor? Nära till helgen och så..eller? Jag har även bra måndagar, och alla andra dagar i veckan på grund av min utbildning och mina vänner. En helt vanlig torsdag är lika med en helt underbar torsdag!

Idag började vi skoldagen med avslappning. Ni vet: du känner hur du sjunker längre....och längre ner...dina ben känns tunga och när du andas ut så blir du mer....och mer....avslappnad. Ja ni vet! Jag somnade rakt av, vaknade sen av att jag dreglade på madrassen och slog till Mange i ett av de dödsryck man kan få när man somnar. Haha, men det va schööönt! Vi fortsatte förmiddagen med en massa Massage, det var inte heller fy skam.

Senare på kvällen dök min fina pingla upp och förgyllde min helt vanliga torsdag. När man får spendera dagen i skolan där man stormtrivs (inte undra på va) och sen med en underbar människa så kan man väl helt enkelt inte vara annat än lycklig?!

Den här skönheten hittar ni här



Godnatt ♥

HURRA HURRA HURRA!

Min pappa fyller år idag! Vem skulle kunna tro att denna hunk blir 56 år?! Kolla in syrrans inlägg, för fler bilder på denna snygging.


Observera att mannen på bilden redan är upptagen med världens bästa kvinna.

Solhälsningar



Yoga betyder förening av kropp, tanke och själ, och betecknar en samling andliga och kroppsliga tekniker som troligtvis har sitt ursprung i Indusdalen för 3500–2500 år sedan.

Idag har vi haft avslappning och yoga som tema i skolan. På förmiddagen diskuterades stresshantering och efter lunch körde vi några avslappningspass samt yoga. Vi började direkt efter maten med en 29 minuter lång avslappning. Jag tror jag försvann efter 10 där någongång...

Kul att så många var in igår förresten! Eller ja, kul? Jag vet ju inte riktigt själv hur jag står i den här bloggfrågan, som en person som känner mig väldigt väl sa: "Trodde du sa att du ALDRIG skulle skaffa blogg". Neej, det skulle jag faktiskt inte. Men allt blir inte som man tänkt sig, många saker som jag skulle eller inte skulle göra, men tyvärr på vissa saker och tur på andra så kan livet förändras hastigt och lustigt när man minst anar det.

My Cherry Blossom Girl

Jag har utlovat ett fett inlägg idag. Innebär det att jag måste skriva sjuukt mycket, eller bara ett jäkligt grymt inlägg? Jag tror inte jag siktar på något utav de två alternativen. Kör nog på en sån där mellanmjölksproduction á la Svenne.

(Nu har jag suttit i en timme och försökt fixa den satans bakgrunden och text och allt vad blogg innebär. Nu har jag totalt tappat lusten för att skriva ett inlägg alls. Är detta verkligen något för mig? Hur faaan ändrar man teckensnitt? Då kanske bloggen blir snäppet roligaste att läsa iallafall?!)

Jag försöker ändå. Jag har gjort två stora förändringar i mitt liv idag. Jag vill verkligen inte lägga ut bild på båda mina händelser och det tror jag ni uppskattar när jag berättar vad jag gjort. För det första så har jag:

- Tattuerat mig! Tiden va bokad, motivet va uttänkt, inget var sagt till någon, motivet ändrades i sista sek. Dock ingen drastist ändring, utan jag är mycket nöjd med resultatet och det var en tanke jag hade från första början så, som sagt, mycket nöjd va ordet. Tattueringen sitter på min handled och står för en person som alltid finns i min närvaro. Sara Sofie Sjögren min syster som alltid finns i mitt hjärta och som själsligt alltid finns med mig i alla situationer. Hon är en utav få månniskor som jag känner som hur dåligt hon än mår själv skulle släppa allt hon har i sina händer om något var fel med mig. Vi känner av varandras tankar och behöver ofta inte använda ord när vi vill uppmärksamma något utan det räcker nästan alltid med en blick så är vi på samma plan. Hon är även den person som jag har allra roligast med. Ingen kan få mig att skratta som just hon kan. Nu har vi fullbordat våra systertattueringar i och med att jag gaddade mig. Sofie har redan sin klar sedan tidigare (läs om det på hennes blogg got damit)

Motivet är ett hjärta där det står: My Cherry Blossom Girl och det symboliserar den här låten, vilket i sin tur ÄR Sofie för mig. Ur min synvinkel så fick vi denna speciella relation till varandra när Sofie åkte till New York ett år och "försvann" ur mitt liv. Jag trodde aldrig att jag skulle sakna den människan så mycket som jag gjorde och insåg då att hon var Guds gåva till mig. Utan henne var jag inte samma person. Den upptäckten blev jag ännu säkrare på då hon kom hem och jag lärde mig att uppskatta henne mer. Cherry Blossom Girl var den låten som höll mig uppe under tiden som hon inte fanns i min närhet, det var den som stärkte mig när jag var svag, som höjde mig när jag var nere och som tröstade mig när jag saknade henne som mest - med andra ord så betyder den här låten hela världen för mig, precis som hon gör.


Ja, det var och är ren lycka mina vänner.

Den andra saken som jag gjorde idag var att ta ut min spiral! haha, vill ni se bild? Näääe trodde väl inte det. Jag va less på den jäveln och allt vad hormoner innebär. Så nu for den all världens väg. Såhär såg iallafall saten ut som de tröck upp IGENOM min livmoder och ut igen samma väg idag.


Och nej självklart ska jag inte bli gravid nu för er trögskallar som trodde det ;)

Bara för att..

Bara för att jag tydligen måste uppdatera varje dag, så gör jag nu det. Är fortfarande i Stockholm. Vill inte skriva något inlägg om hur helgen har varit då jag vill ha in bilder i inlägget också. Punkt. Hoppas allt är bra med er där hemma! Puss & Kram.

Kommer hem imorgon, skriver ett FETT inlägg då istället. Lovar!

RSS 2.0